Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@06:21:39 GMT

فرهنگ مالیات نیازمند آموزش

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۵۰۹۳۴۳

فرهنگ مالیات نیازمند آموزش

روزنامه سراسری جهان اقتصاد در گفت و گو با جواد شرفخانی عضو انجمن حسابداران خبره ایران به موضوع لزوم آموزش مودیان مالیاتی و نقش و جایگاه سازمان امور مالیتی در ارائه آموزش به مردم پرداخته است.

در این گفت و گو آمده است:
خرداد و تیر هر سال را بیشتر به عنوان فصل مالیاتی می شناسیم و امروزه سهم عمده ای از بودجه کشور را درآمدهای مالیاتی تشکیل می دهد و سرانه پرداخت مالیات برای هر ایرانی 16میلیون ریال است بنابراین می توان گفت مالیات سهم عمده ای از اقتصاد و حتی توسعه کشور را به خود اختصاص داده است و همه مردم یک شناخت نسبی از این موضوع دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما مساله ای که وجود دارد در خصوص تشخیص عادلانه میزان مالیات مودیان است که عوامل متعددی براین موضوع موثر بوده و در واقع می تواند متاثر از اظهارات مودی در اظهارنامه ، ارتباطات مودی ، نوع برخورد ممیزان مالیاتی، تجربه و تخصص آنها، دخالت مسئولین مالیاتی برای کاهش و یا تخفیفات مالیاتی و…باشد. در همین راستا گفتگویی داشته ایم با آقای دکتر جواد شرف خانی عضو مرکز مشاوران رسمی قوه قضاییه در رشته حسابداری و حسابرسی و از مدرسین حسابداری مالیاتی در دانشگاه، که تقدیم خوانندگان می شود.
شرف خانی در گفتگو با جهان اقتصاد گفت: بخش عمده جرائم مالیاتی و حتی بخش قابل توجهی از اصل مالیات ها به خاطر جهل به قانون، عدم آگاهی و استفاده نکردن از تخصص و تجربه حسابداران حرفه ای و مشاوران مالیاتی است. زیرا حسابداری و موضوع مالیات بحث هایی کاملا تخصصی بوده و برای اینکه در این زمینه چالش بوجود نیاید و تداوم فعالیت کسب و کار به خطر نیافتد استفاده از توان متخصصین این حوزه لازم و ضروری است.
عضو انجمن حسابداران خبره ایران در خصوص روش های آموزشی گفت: دو روش برای آموزش وجود دارد، یا باید مثل کشورهای پیشرفته دنیا، پیش شرط راه اندازی یک کسب و کار، گذراندن و اخذ گواهینامه مدیریت اجرایی شامل دروس مدیریت مالی، مالیات و مالیات بر ارزش افزوده، مدیریت منابع انسانی ، بیمه تامین اجتماعی، مدیریت استراژیک و حقوق ثبتی از دانشگاه یا موسسات برتر است و یا اینکه استفاده از تخصص متخصصین نظیر حسابداران رسمی، مشاوران رسمی مالیاتی، کارشناسان رسمی دادگستری در رشته حسابداری الزام شود و بدیهی است که هر دو مورد مذکور بصورت تواما هم امکان پذیر بوده و مثمرثمر خواهد بود. در این صورت است که مودی و ممیز زبان همدیگر را به خوبی فهمیده و می توانند به راحتی و در کمترین زمان ممکن اختلاف دیدگاه فی مابین را بررسی و به توافق برسند و در اینصورت هم پرداخت مالیات به عدالت نزدیک تر می شود و هم رضایت نسبی طرفین حاصل می گردد و هم فرهنگ پرداخت مالیات تقویت می گردد.
عضو انجمن حسابرسی ایران با اشاره به نقش و جایگاه سازمان امور مالیاتی در امر آموزش مردم و بویژه مودیان مالیاتی گفت: با توجه به اینکه پایه و اساس درآمدهای ملی باید بر مبنای مالیات باشد و جایگاه ویژه ای در توسعه اقتصادی دارد لذا آشنایی با قوانین و مقررات و شناخت ابعاد و نهادینه کردن آن در جامعه مستلزم آموزش های لازم از طرق مختلف از جمله کتب درسی، رادیو و تلویزیون، جراید، بروشورها و … است.
شرف خانی در خصوص ضرورت آموزش دانش آموزان از طریق کتب درسی گفت: فرهنگ سازی مالیاتی و گنجاندن مباحثی نظیر حسابداری و اقتصاد کسب و کار در مدارس و رشته های کاربردی دانشگاهی از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا اگر دانش آموزان امروز که آینده سازان جامعه هستند با وظایف و تکالیف یک فعال اقتصادی آشنا شوند، می توانند از هم اکنون در خانواده ها تاثیر گذار باشند( همانند مباحث زیست محیطی، صرفه جویی در مصرف آب و انرژی و…) و هم اینکه این آموخته‌ها را در آینده که وارد فعالیت های اقتصادی می شود به کار گیرد و این خود می‌تواند یک گام موثر و سازنده در مسیر نهادینه شدن فرهنگ و تحقیق درآمد پایدار مالیاتی باشد.
منبع: جهان اقتصاد
6032

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد رسانه ها يادداشت ماليات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۰۹۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم در مقابل سرمایه گذاری در بخش تولید باید مطمئن باشند سود تضمینی دریافت می کنند

جوکار رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس در خصوص لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم و پیشنهاد دولت مبنی بر کاهش مالیات عملکرد تولید خاطرنشان کرد: کسانی که در بخش تولید در کشور فعالیت دارند، در واقع در حال ارائه خدمت به مردم هستند. این افراد سرمایه خودشان را در خدمت اقتصاد کشور قرار داده اند. هر چقدر این بخش را تقویت کنیم، اقتصاد کشور رو به بهبودی می رود و سطح زندگی مردم افزایش می یابد. بنابراین، باید حمایت حداکثری از تولید در دستور کار باشد.

محمد صالح جوکار رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس در گفت و گو با قدس خاطرنشان کرد: در طرف مقابل، کسانی که در عرصه های سفته بازی و سوداگری فعال هستند، تنها سود و منافع خودشان را در نظر دارند و به ضرر اقتصاد کشور عمل می کنند. مقابله با این فعالیت ها و اخذ مالیات از این حوزه ها می تواند کارگشا باشد. به نحوی که تولید از جذابیت بیشتری برخوردار شود و سرمایه ها به این حوزه سوق داده شود.

جوکار گفت: در نظر گرفتن مشوق های مالیاتی برای سرمایه های خرد مردمی می تواند به جذب سرمایه ها به بخش های مولد اقتصاد کشور کمک کند. نیاز است در کنار این مشوق ها به اعتمادسازی برای مردم اقدام کنیم. مردم باید مطمئن باشند که در مقابل سرمایه گذاری هایی که انجام می دهند، سود تضمینی دریافت می کنند. در این صورت است که سرمایه هایشان را در بخش های مولد اقتصاد کشور به کار می اندازند.

وی ادامه داد: با توجه به پیشنهاداتی که در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم مبنی بر کاهش مالیات عملکرد تولید، در نظر گرفتن مشوق های مالیاتی برای سرمایه گذاری های خرد مردمی و مقابله با سوداگری این لایحه مهم ترین لایحه دولت در راستای تحقق شعار سال است. رویکرد دولت در اعطای مشوق های هدفمند در زمینه مناطق کمتر برخوردار زمینه را برای توسعه متوازن کشور نیز فراهم خواهد کرد.

جوکار گفت: امروز اگر مردم دارایی هایشان را در بازارهایی مانند سکه، طلا و ارز سرمایه گذاری می کنند، به این دلیل است که می خواهند ارزش پول خودشان را حفظ کنند. در شرایطی که بتوانیم به مردم در خصوص سود حاصل از سرمایه گذاری شان اطمینان دهیم، قطعاً آن ها ترجیح می دهند سرمایه هایشان را در بازارهای مولد به کار بیندازند.

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس خاطرنشان کرد: ایجاد ثبات اقتصادی در کشور و کنترل تورم می تواند بستری برای اجرای پیشنهادات مطرح شده در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم باشد. این لایحه با این ویژگی ها باید با فوریت در مجلس مورد بررسی و تصویب قرار بگیرد.

گفتنی است، سال جاری با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده است. به عقیده بسیاری از کارشناسان، تحقق این شعار مستلزم رونق بخشیدن به تولید و مقابله با فعالیت های مخرب در کشور است.

لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم با هدف مقابله با سوداگری توسط دولت به مجلس ارائه شده است. کارشناسان اعتقاد دارند که دولت با ارائه این لایحه، اولین گام را در راستای بهبود وضعیت اقتصاد کشور به نفع تولید برداشته است. به زعم آنان، حالا مجلس وظیفه دارد به سرعت به بررسی این لایحه بپردازد و با تصویب آن قدم موثری در زمینه حمایت از تولید بردارد.

در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم، پیشنهاداتی همچون کاهش مالیات عملکرد تولید به میزان 40 درصد، حمایت از صادرات و شرکت های صادرات محور، معافیت مالیاتی مناطق آزاد، مشوق های مالیاتی برای سرمایه گذاری های خرد مردمی و معافیت های مالیاتی 100 درصدی برای سرمایه گذاری در مناطق کمتر برخوردار مطرح شده است.

ارائه مشوق‌های مالیاتی جدید به بخش تولید که در لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم مطرح شده است، نظیر اعطای معافیت 100 درصدی سرمایه‌گذاری در مناطق کمتر برخوردار یا اعطای مشوق‌های هدفمند در جهت جلوگیری از خام‌فروشی صنایع و توسعه زنجیره ارزش، جذابیت و رقابت پذیری صنعت و تولید کشور را برای سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی داخلی و همچنین بازارسازی در بازار جهانی افزایش‌ می‌دهد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از یک دلال پتروشیمی
  • علی جدی در گفت و گو با قدس: معافیت مالیاتی سرمایه گذاری در مناطق محروم باید حداکثری باشد
  • راز صفر شدن مالیات ۵۰ درصد اصناف خرد در کشور
  • راز صفر شدن مالیات 50 درصد اصناف خرد در کشور
  • مردم در مقابل سرمایه گذاری در بخش تولید باید مطمئن باشند سود تضمینی دریافت می کنند
  • ◄ مالیات و مشکلات شرکت های ریلی
  • فرار مالیاتی با دفتر ویترینی
  • خبر خوش بخشودگی مالیات برای مودیان لرستانی
  • اقساط مالیاتی اصناف بلندمدت‌تر می‌شود
  • بانک مرکزی بزرگترین مالیات دهنده در بین شرکتهای دولتی