Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، محمدسعید سیف در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با تاکید بر ضرورت پایش وضعیت اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها گفت: در حال حاضر و با توجه به فضای کسب و کار، تحولات آموزش عالی و رشد و توسعه کمی مؤسسات دانشگاهی در چند دهه اخیر شاهد وجود چالش‌های متعددی در زمینه اشتغال نیروی کار دانش آموخته هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از یکسو نرخ بالای بیکاری در سال‌های اخیر، افزایش نیروهای دانشگاهی بیکار را در برداشته و از سوی دیگر معضلات اجتماعی و اقتصادی دیگری را نیز برای جامعه به دنبال داشته است.

مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم افزود: خط مشی‌ها و رویکردهای حاکم بر نظام آموزش عالی کشور و ضرورت توجه بیشتر مسلماً به نیازهای بازار کار و توانمندی‌های شغلی دانش آموختگان نقش مهمی در این موضوع خواهد داشت. بر همین اساس پایش وضعیت اشتغال دانش آموختگان یکی از مهمترین نیازهایی است که در برنامه‌ریزی‌های علمی، اقتصادی، اجتماعی و توسعه پایدار کشور حائز اهمیت است و به جرأت می‌توان گفت برنامه‌های آتی بدون توجه به نیازهای اقتصادی و تقاضاهای اجتماعی نمی‌تواند بهره‌وری مناسبی در کشور ایجاد کند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: بر اساس میزان اشتغال پذیری دانش آموختگان هر دانشگاه، پژوهشگاه و مؤسسه آموزش عالی، خود می‌تواند در هدف گذاری‌های تخصصی آن مؤسسه نقش تعیین کننده‌ای داشته باشد؛ به عبارت دیگر با پایش وضعیت اشتغال دانش آموختگان می‌توان اطلاعات مفیدی از بازار کسب و کار به دست آورد و علاوه بر بهبود برنامه‌ها، با مشاوره‌های شغلی دانشجویان را به سوی بازار کار مناسب هدایت کرد.

این مقام مسئول وزارت علوم با اشاره به اینکه طرح پایش ۹۹ حاصل تحلیل اطلاعات ۸۸ دانشگاه‌، پژوهشگاه و مراکز آموزش عالی دولتی و غیر دولتی است، ادامه داد: باید به این نکته توجه داشت که تفاوت‌هایی در تعریف جمعیت دانش آموخته شاغل از سوی سامانه ثبتی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی با روش پایش در دانشگاه‌ها وجود دارد و تفاوت در این است که تعدادی از دانش‌آموختگان که در مراکز خاص مانند نیروهای مسلح مشغول به فعالیت هستند، آمار اشتغال آن‌ها در سامانه ثبت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبت نمی‌شود. همچنین تعدادی از دانش‌آموختگان مشغول به فعالیت در مشاغل آزاد هستند که در سامانه ثبتی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبت نمی‌شوند اما در آمار طرح پایش لحاظ می‌شود.

سیف با اعلام اینکه بر اساس نتایج طرح پایش بیشترین میزان اشتغال مربوط به رشته‌های فنی و مهندسی، علوم انسانی و علوم پایه و بیشترین میزان بیکاری مربوط به رشته‌های هنر است، تصریح کرد: رشته‌هایی مانند مهندسی کامپیوتر، برق و حسابداری در مقطع کارشناسی، مهندسی مکانیک، حسابداری و مهندسی برق در مقطع کارشناسی ارشد و مهندسی عمران، کامپیوتر و مواد در مقطع دکتری بالاترین میزان اشتغال را به خود اختصاص داده‌اند.

جداول میزان اشتغال فارغ‌التحصیلان در رشته‌ها و مقاطع مختلف تحصیلی به شرح زیر است:

عنوان رشته تحصیلی درصد اشتغال در مقطع دکتری مهندسی عمران ۹۴.۵۲ درصد مهندسی کامپیوتر ۸۸.۹۰ درصد مهندسی مواد ۸۶.۹۶ درصد مهندسی برق ۸۶.۴۵ درصد حقوق ۸۶.۱۲ درصد فیزیک ۸۲.۹۰ درصد مهندسی مکانیک ۸۱.۷۳ درصد اقتصاد ۷۶.۴۳ درصد حسابداری ۷۰.۰ درصد شیمی ۶۹.۹۷ درصد روانشناسی ۶۳.۶۹ درصد تاریخ ۶۱.۱۱ درصد آموزش زبان انگلیسی ۶۰.۰ درصد مهندسی هوافضا ۴۰.۵۰ درصد

بر اساس جدول بالا اشتغال دانش آموختگان دکتری نسبت به ارشد و کارشناسی در وضعیت بهتری قرار دارند. ۳ رشته مهندسی عمران، مهندسی کامپیوتر و مهندسی مواد در مقطع دکتری بیشترین اشتغال را برای دانش آموختگان خود به همراه آورده است. این در حالی است که سه رشته تاریخ با ۶۱ درصد، آموزش زبان انگلیسی با ۶۰ درصد و مهندسی هوافضا با ۴۰ درصد کمترین میزان اشتغال را داشته است.

عنوان رشته تحصیلی درصد اشتغال در مقطع کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک ۷۶.۵۹ درصد حسابداری ۷۵.۶۱ درصد مهندسی برق ۶۷.۱۹ درصد مهندسی کامپیوتر ۶۶.۲۰ درصد مهندسی مواد ۶۲.۸۶ درصد حقوق ۶۲.۱۹ درصد مهندسی عمران ۶۱.۶۸ درصد آموزش زبان انگلیسی ۶۱.۵۵ درصد روانشناسی ۶۱.۲۶ درصد شیمی ۵۷.۱۲ درصد فیزیک ۵۲.۲۷ درصد مهندسی هوا فضا ۵۲.۰۰ درصد اقتصاد ۴۳.۰۸ درصد تاریخ ۴۲.۲۱ درصد

بر اساس داده‌های جدول بالا، ۳ رشته مهندسی مکانیک، حسابداری و مهندسی برق که در مقطع دکتری در رتبه‌های میانی قرار دارد، برای دانشجویان مقطع ارشد بیشترین اشتغال را به همراه داشته است.

عنوان رشته تحصیلی درصد اشتغالزایی در مقطع کارشناسی مهندسی کامپیوتر ۶۰.۸۰ درصد مهندسی برق ۵۷.۸۴ درصد حسابداری ۵۷.۴۹ درصد مهندسی مکانیک ۵۵.۵۵ درصد مهندسی عمران ۵۴.۸۱ درصد مهندسی مواد ۵۰.۲۲ درصد شیمی ۴۷.۶۰ درصد اقتصاد ۴۶.۳۹ درصد حقوق ۴۴.۴۸ درصد آموزش زبان انگلیسی ۴۳.۹۶ درصد فیزیک ۴۰.۵۷ درصد روانشناسی ۳۹.۹۱ درصد مهندسی هوافضا ۳۷.۳۳ درصد تاریخ ۳۲.۸۶ درصد

در مقطع کارشناسی درصد اشتغال برای دانش آموختگان نسبت به دانش آموختگان مقاطع ارشد و دکتری کمتر است. در این مقطع تحصیلی رشته مهندسی کامپیوتر با ۶۰ درصد و رشته‌های برق و حسابداری با حدود ۵۷ درصد بیشترین میزان اشتغال را به خود اختصاص داده است.

کد خبر 583086 برچسب‌ها اشتغال دانشگاه - دانشجو وزارت علوم تحقیقات و فناوری آمار

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: اشتغال دانشگاه دانشجو وزارت علوم تحقیقات و فناوری آمار آموزش زبان انگلیسی مقطع کارشناسی مهندسی کامپیوتر دانش آموختگان مهندسی مکانیک مقطع دکتری مهندسی عمران میزان اشتغال درصد اشتغال مهندسی مواد اشتغال دانش درصد مهندسی مهندسی برق آموزش عالی بر اساس رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۰۶۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار قابل توجه مورایس مقابل پرسپولیس 

آفتاب‌‌نیوز :

ژوزه مورایس روز چهارشنبه در ورزشگاه آزادی قرار است برای پنجمین بار در دو سال اخیر به عنوان سرمربی سپاهان برابر پرسپولیس قرار بگیرد و این در حالی است که ژوزه مورایس تاکنون ۲ پیروزی مقابل پرسپولیس به دست آورده که هر دو در رقابت‌های لیگ برتر فوتبال ایران بوده و البته یک شکست در جام حذفی و یک مساوی در لیگ برتر هم برابر پرسپولیس در کارنامه او ثبت شده است. 

فصل گذشته مورایس در جام حذفی ۴-۲ مغلوب پرسپولیس شد، اما در لیگ برتر یک مساوی مقابل این تیم به دست آورد و یک پیروزی هم در کارنامه‌اش ثبت شد. امسال هم مورایس بازی رفت را از یحیی گل‌محمدی برد و حالا باید مقابل دستیار سابق او قرار بگیرد. خیلی‌ها عقیده دارند این آخرین فرصت مورایس و سپاهان برای حفظ شانس قهرمانی در لیگ برتر است و اگر آن‌ها نتوانند پیروز شوند بعد از این بازی باید تمام توان و تمرکز خود را روی جام حذفی بگذارند.

جایی که خبری از پرسپولیس و استقلال نیست و تیم‌هایی، چون سپاهان، تراکتور و ملوان از شانس خوبی برای قهرمانی برخوردار هستند. کارنامه مورایس مقابل پرسپولیس در مجموع قابل قبول است، اما تقابل با این پرسپولیس، مقداری متفاوت‌تر از ۴ دیدار گذشته است چرا که سبک و سیاق یحیی گل‌محمدی و اوسمار دقیقاً همان عاملی است که می‌تواند تفکرات تاکتیکی این مرد پرتغالی را در برابر سرمربی برزیلی پرسپولیس خراب کند.

منبع: ورزش سه

دیگر خبرها

  • افزایش رشته‌های مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه آزاد شهرکرد
  • دریافت بیش از ۴۹۰ میلیارد تسهیلات خوداشتغالی توسط دانشجویان لرستان
  • عضو هیأت علمی دانشگاه، ولی عصر (عج) رفسنجان استاد نمونه کشوری شد
  • تاکید بر حمایت از کارگران سمنان تا سهم ۴۰ درصدی دانش‌آموختگان از اشتغالزایی
  • حذف ۲۷ رشته در دانشگاه اصفهان در سال جاری
  • ۲۷ رشته در دانشگاه اصفهان در سال جاری حذف می‌شود
  • آمار قابل توجه مورایس مقابل پرسپولیس 
  • وزیر علوم: دانش آموختگان ما وعده صادق را رقم زدند
  • فراخوان جذب دانشجوی دکتری در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی
  • اطلاعیه جدید سازمان سنجش درباره آزمون مقطع دکتری ۱۴۰۳